Concorso internazionale di progettazione nuovi spazi didattici liceo scentifico Farnesina

Design for the “Liceo scientifico Farnesina di Roma”’s building (Farnesina’s scientific highschool of Rome). Demolition of old pavillions and realization of underground parking with a new square, both for the private use of the school and public. Realization of new classrooms situated on two suspended structures with a large central hall. The kindergarten is located on the west side of the site and the new playing field on top of it. A new hall links the old school to the new one.

 

Scheda Tecnica

  • Committente: Comune di Roma
  • Anno: 2010
 

Progetti Correlati

  • Capannone industriale e palazzina uffici e servizi
  • Concorso di idee per la realizzazione del Polo scolastico di Pedaso in loc. Val D’Aso
  • Complesso di Villa Massenzia
  • Ex stabilimenti Pulitzer – Edifici per edilizia abitativa e housing sociale
  • Progetto Flaminio – Concorso internazionale di progettazione per il quartiere della città della scienza
  • Concorso di idee per Paestum e dei nuclei urbani di Licinella.